Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZD

Souhlas a karma. Lidé zjevně potřebují stress, adrenalin, nepřítele a nervy k samotnému životu! Pokud se jim toho nedostává něčím zásahem (nemoc, válka, ohrožení apod.) chytí se čehokoliv a adrenalin, stress a NERVY si z toho udělají. Takže Covid bych z toho až tak moc nevinil - ten se jen "chudák objevil ve vhodnou dobu". Kdysi byla studie o hazardním chování řidičů v souvislosti s provozovaným automobilem. Hazardéry jezdící na hraně se zdůvodněním, že nemohou jinak kvůli svému levnému a technicky špatnému autu přesadili do vozů bez uváděných nedostatků. Výsledek byl ... navlas stejný. Hazardní jízda na hraně!

7 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
6 0
možnosti
Foto

„Nejvíce nakažených na milion. ČR má za minulý týden nejhorší čísla na světě.“ (Mladá Fronta Dnes 4. 1. 2020)Ve článku evidují „rekordních“ 932 nakažených na milión obyvatel. To znamená 93 na 100 000, 9,3 na 10 000, a tedy 0,9 na 1000 obyvatel. Tedy v městě s 10 000 občany je nakaženo devět z nich.;-D;-D

5 11
možnosti
JL

Každopádně, lidi mají co dělat, čeho se bát, co prožívat - je to taková reality show. Nedávno jsem viděl stream z prosincového Mexika - pláže, obchůdky, tu a tam rouška, protože turisti. "Tady virus nikoho nezajímá. V Mexiku mají jiné starosti," řekl Čech, který točí videa. Věřím tomu, je to taková speciální bouře ve sklenici vody, která baví hlavně Evropany.

6 0
možnosti
Foto

Když se podíváte na stránky MZ ČR, tak zjistíte, že se ke dnešku covidem-19 nakazilo 746 714 občanů, tedy 7 % populace, a že dnes (4. 1. 2021) je 119 561 občanů aktivně nakažených. Jedná se tedy o 1 % nakažených z celé populace (rozumí se jedno procento, tedy jeden ze sta lidí). Dále tamtéž zjistíte, že ke dnešku (4. 1. 2021) zemřelo 12 070 lidí, tedy 0,1 % (rozumí se jeden člověk z tisíce). Když dělíme počet nakažených covidem-19 počtem zemřelých, tak šance, že někdo nakažený CoV zemře, je 1,6 %. „Přestože jsme v nejhorším stupni PES, je úmrtnost nakažených stále pod 2 %.“

5 8
možnosti
JV

Ano. Máte pravdu. Zemřelo jedno okresní město.

14 1
možnosti

Myslím, že není rovnocenné, když někdo věří odborníkům a někdo jiný konspiračním teoriím (teď už je bohužel šíří i Václav Klaus, který už to také stačil hodit na Gatese a Sorose). Kdo je pak větší ovce?

16 1
možnosti
TT

No, tak jsme to dočetli po odstavec: "Nebudu se snažit vykládat který z obou táborů je ten správný. [...] ... věřím, že se covid porazit dá stejně jako všechny nemoce, kterých jsme se už zbavili. Dokonce chápu i to, že virus se přenáší kontaktem a logicky jednou z obran je ty kontakty omezit...", a stačilo nám to.

0 10
možnosti
ZD

Také jsem autora pochválil. Já za celý článek a vám stačily dva úryvky.

6 1
možnosti
Foto

Nepřítele nepotřebuji, nejsme všichni stejní. A myslet si, že společnost rozdělil nějaký koronavirus je zpozdilé, to dělení probíhá již delší dobu a v určitých situacích se polarizace vyhrotí a víc projeví.

BTW: Demonstrovat za otevření republiky a zrušení všech omezení je sice využití základních práv, ale je to však rozumné? Jaká opatření zavádějí státy po celém světě, taky ruší opatření? A pokud postupují obdobně jako my (vládu nechválím ani omylem), tak se zřejmě na Staromáku sešli jedinci napadení mozkomorkou.

28 2
možnosti

Však to bylo vidět i na těch účastnících. Mimořádně hloupé Davidovy hvězdy, nacionální socialista Foldyna, transparent naznačující židovské spiknutí, řečnit nechali konspiračního teoretika Václava Klause. Svobodní si konečně našli své téma. Předtím se dohadovali, zda se víc nepřiblížit AfD a nevymezovat se proti imigrantům, pak vyhrálo to křídlo, které to odmítalo jako laciný populismus. Tak ho nyní předvádějí u COVIDu.

8 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3411x
Jsem ortodoxní mánička, která má stále ještě své zuby. Mám svůj pohled na dění okolo nás, čímž rozčiluju střídavě pravičáky a levičáky. Nyní, snad jen přechodně, už jen příležitostný muzikant.

Seznam rubrik