Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

P45a29v55e49l 42K65r55á65l

6. 3. 2017 14:11

Jenom drobná poznámka,středověký lamaistický režim byla volba Tibetu,dnešní Tibet je volba masového vraha Maa.A pokud vím,všude na světě(krom sousedů ruska a číny) je věc státu,jaké zřízení preferuje.A ať se budete snažit sebevíc,stále jde o okupaci sadistickým komunistickým režimem.Tak se připravte na 10.března na Tibetské vlajky,ať se vám to líbí nebo ne.FREE TIBET

0 0
možnosti
JL

Celkem chápu, že někteří lidé považují za správné vyjádřit solidaritu okupovanému Tibetu. Nechápu ale, že nikomu z nich nevadí jiná okupovaná území. Proč nikdo nevyvěsí vlaku Krymu okupovaného Ruskem, severního Kypru okupovaného Tureckem nebo východního Jeruzaléma okupovaného Izraelem?

Až mě to připadá, že tito lidé buď o jiných okupovaných územích nevědí, nebo měří dvojím metrem. Anebo jen chtějí ukázat jak jsou in. Asi jako ti, kteří ještě v osmdesátých letech nadšeně mluvili o nezlomném a nekonečném přátelství se SSSR. :-P

0 0
možnosti
PM

Poslední léta? Kde jste byl posledních 25 let?

0 0
možnosti
AR

Autor toho nechápe z tamní oblasti dost. RvRv

2 5
možnosti
Foto

Množství tibetských vlajek ukazuje sílu propagandy a peněz. Takový subalterní lokální politik, podporující Tibet, má mnohem větší naději na koryto, než kdyby podporoval Novorusko. Proto všude visí vlajky Tibetské a ne Novoruské.

4 3
možnosti
JL

Jak někdo může být takový knedlík? Děláte jen ostudu.

4 6
možnosti
Foto

Ostudu děláte Vy.

Už jen svojí nevychovaností, kdy místo argumentů urážíte autora.

8 5
možnosti
VK

Koukám, že autor čerpá ze stejných zdrojů, jako Hradní kompany. Zkuste časopis Téma a rozhovor z neteří lámy umučeného v Čínském vězení.

7 3
možnosti
JV

Děkuji za doporučení. Rozhovor v tak prestižním magazínu jako je týden mě jistě obohatí. Na oplátku dopuručuji vám několik knih. Sice nejsou z Hradu, zato jsou od západních publicistů :

Alexandra David Neel : „Starý Tibet před novou Čínou“ , David MacDonald : Skutečný Tibet“, Melvyn Goldstein : „The Snow Lion and theDragon: China, Tibet, and the Dalai Lama“ (University of California Press, 1995), Michael Parenti : „Přátelský feudalismus– mýtus o Tibetu“

Když na to budete mít žaludek, můžete si prohléhdnout i autentické fotografie

1 0
možnosti
JR

J58a81r18a 57R30a56n92k

5. 3. 2017 18:11

Me znalosti Nepalu se nepoji k zadnemu filmovenu herci, ale delsimu pobytu tam a s vlajkami souhlasim, mam ji i v Kanade, jen tady to nikomu nevadi, mistni vzdy reknou "it's a free country", zazila jsem v mladi Tibetany-imigranty, kteri prisli do Svycarska.

Vetsinou skoncili na horach, zamestnani a bajecni lide. Fandim jim a ted zrovna tam mam kamaradku na 4 mesice, uci se rec apomaha pri stavbach domu po zemetreseni. V nekterych vzdalenych vesnicich, kam se material na stavby nosi na zadech vse trva dale.

Free NepalR^

8 1
možnosti
JV

Vůbec nic nemám proti vlajce na vašem domě 

4 0
možnosti
LB

V loňském roce zavlály tibetské vlajky na 700 budovách českých měst a obcí, které se tak přihlásily k akci Vlajka pro Tibet, jež připomíná protičínské povstání tibetských mnichů v roce 1959.

Pokud tibetskou vlajku vyvěsí radnice, je to z rozhodnutí konkrétního městského (obecního) zastupitelstva, tedy řádně zvolených zástupců obyvatel města, kteří o tom hlasují.

Jinými slovy: vyvěšení tibetské vlajky je čistě věcí obyvatel oněch měst a obcí, a je svrchovaným právem takové rozhodnutí přijmout. Komu se to nelíbí, může si jít stěžovat nejlépe na lampárnu :-)

12 1
možnosti
MK

I kdyby se celý svět postavil na hranice Číny a každý by třímal tibetskou vlajku, Tibetu nepomůže ani za mák. Symbol k naprostému fiasku odsouzenému povstání lidí, kteří to m.j. věděli, ale odmítli odejít do zahraničí.

A další symbol vlády, která doposledka udržovala teokratický režim na úrovni otroctví. To je opravdu co oslavovat!??8-o

Celý svět by měl podpořit Dalajlámu, ne v tom, co on sám ani nechce, ale jeho snahu, aby v rámci jedné Číny byly v Tibetu cíleně zachovány staré obyčeje jako kulturní dědictví. Drážděním Číny se v jednání , které je v tomto směru nezbytné, se vůbec nepokročí.

4 0
možnosti
JS

Ruské vlajky na radnicích? A pročpak? Tibeťané trpí pod Čínou, Rusi pod Putinem - tak jdeme na to.

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3411x
Jsem ortodoxní mánička, která má stále ještě své zuby. Mám svůj pohled na dění okolo nás, čímž rozčiluju střídavě pravičáky a levičáky. Nyní, snad jen přechodně, už jen příležitostný muzikant.

Seznam rubrik